Menu Sluiten

Info Over Behandeling Gegeneraliseerde Angststoornis

Het is mijn prioriteit om jou te helpen je te bevrijden van je angsten. Stuur me een bericht en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

92446829244682

More info

tags: Behandeling Leiderschap Angsten – Oplossingen Behandeling Leiderschap Angsten – Informatie Behandeling Leiderschap Angsten – Diensten Behandeling Leiderschap Angsten – Specialist Behandeling Leiderschap Angsten – 

Wenst u meer info over info over behandeling gegeneraliseerde angststoornis kijk dan vlug op https://hypnosewerkt.com | Info Over Behandeling Gegeneraliseerde Angststoornis

Angsten | Behandeling Angsten | Fobieën | Hypnotherapie | 

Angsten: Informatie over de behandeling van een Gegeneraliseerde Angststoornis

Angst is een normale emotie die iedereen ervaart. Het is een natuurlijke respons die ons waarschuwt voor potentiële bedreigingen en helpt ons om te voorkomen dat we in gevaar komen. Als uw angst echter chronisch en invaliderend wordt, kan het een gegeneraliseerde angststoornis (GAD) worden. Deze aandoening veroorzaakt overmatige zorgen over alledaagse gebeurtenissen en kan ernstige negatieve gevolgen hebben voor uw leven. Dit artikel biedt informatie over behandelingen beschikbaar voor GAD.

Wat is een Gegeneraliseerde Angststoornis?

Gegeneraliseerde angststoornis (GAD) is een angststoornis die gekenmerkt wordt door chronische angst die algemeen wordt ervaren. Het veroorzaakt onnodige angsten en bezorgdheid over alledaagse gebeurtenissen of situaties, zelfs als er geen enkele reden is om zich ongerust te maken.

Veel mensen met GAD voelen zich ontoereikend en verminderd in hun vermogen om hun dagelijkse taken uit te voeren. Symptomen van GAD omvatten:

 • Chronisch gevoel van angst
 • Concentratieverlies
 • Onrustig gevoel
 • Snelle hartslag
 • Slaapproblemen
 • Sociale angst
 • Stemmingswisselingen

Oorzaken van Gegeneraliseerde Angststoornis

De precieze oorzaken van GAD blijven onduidelijk, maar er zijn tal van factoren en omstandigheden die bijdragen aan de ontwikkeling van deze aandoening. Een aantal van de meest voorkomende oorzaken van GAD zijn:

 • Erfelijkheid – sommige mensen kunnen genetisch voorbestemd zijn voor GAD.
 • Stress – langdurige stress kan bijdragen aan de ontwikkeling van GAD.
 • Medicatie – bepaalde medicijnen kunnen angstverhogende bijwerkingen veroorzaken.
 • Alcohol of drugsmisbruik – regelmatig gebruik van alcohol of drugs kan GAD verergeren.
 • Fysieke gezondheidsproblemen – bepaalde lichamelijke aandoeningen kunnen angstsymptomen veroorzaken.

Diagnose van Gegeneraliseerde Angststoornis

Om GAD te diagnosticeren, zullen artsen een medische geschiedenis nemen, u vragen over uw symptomen stellen en andere mentale gezondheidstests uitvoeren om andere aandoeningen uit te sluiten. Als resultaat van deze tests en beoordelingen zal de arts een diagnose stellen en een behandeling voorschrijven.

Behandelingen voor Gegeneraliseerde Angststoornis

Er zijn verschillende behandelingsopties beschikbaar voor GAD, waaronder therapie en medicijnen.

Therapie

Er zijn verschillende therapievormen effectief bij het verminderen van angstsymptomen; deze omvatten cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en EMDR-therapie. Al deze therapievormen helpen patiënten om beter met hun angsten om te gaan en om vat te krijgen op hun leven.

Medicijnen

In sommige gevallen schrijven artsen medicijnen voor om de symptomen van angst te verlichten. De meest voorgeschreven medicijnen voor GAD zijn antidepressiva en kalmerende middelen zoals benzodiazepines. De arts zal echter alleen dit soort medicijnen voorschrijven als therapie niet heeft geholpen.

Hypnose

Een andere behandelingsmethode die wordt gebruikt bij GAD is hypnose. Hypnose is een krachtige techniek die wordt gebruikt om de geest te kalmeren en te laten ontspannen. Door gebruik te maken van de kracht van suggestie, kan hypnose helpen bij het verminderen van stress en angst. Er zijn bewijzen dat hypnose ook kan helpen bij het verminderen van depressieve symptomen. Bij Hypnosewerkt.com kunt u professionele hulp krijgen bij het behandelen van GAD met hypnotherapie.

Gegeneraliseerde angststoornis is een ernstige aandoening die levens kan beïnvloeden. Hoewel het geen eenvoudige aandoening is om te behandelen, is het wel mogelijk om deze aandoening te behandelen met therapie, medicijnen en als laatste optie hypnose. Als u denkt dat u GAD heeft, neem dan contact op met uw arts om de beste behandeling te vinden die het beste bij uw behoeften past.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Info over behandeling gegeneraliseerde angststoornis

!–StopPubText–>.